חלב מרוכז הוא חלב ממותק ומרוכז בטעמו, אפשר להשתמש בו להמון מתכונים: להכנת גלידות, עוגות, חטיפים ממותקים
ואפילו להפוך אותו לריבת חלב!
החלב המרוכז בסופר הוא לא באמת מכיל חלב, זה תרכובות של כל מיני חומרים.. וזה האמיתי.
ההכנה ממש פשוטה וקלה- רק צריך זמן וסבלנות. אבל הטעם משגע!
מצרכים:
1 ליטר חלב רגיל
2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר קטן את החלב והסוכר ומבשלים עד לרתיחה.
2. מנמיכים את הגז וממשיכים לבשל עוד, תוך כדי ערבוב, כלכ מה דקות.
3. ממשיכים עד שהחלב מסמיך, מצהיב ומתחיל לבעבע ומנסה לגלוש- זה הסימן שהחלב מוכן.
כשהחלב מנסה לגלוש- הוא הגיע לטמפרטורה הכי גבוהה ועכשיו רק מערבבים עד שמתקרר.
4. מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר.
אפשר להפוך את החלב המרוכז לריבת חלב ביתית!
איזה מדליק!
לא ידעתי שכל כך קל להכין חלב מרוכז-
תודה על המתכון!
בכיף! 🙂
נגיד החלב פג תוקף בעוד יום יומיים אפשר עדין להכין איתו?
לא נראה לי שכדאי לקחת סיכון,
חלב מרוכז לוקח זמן עד שהוא מתבשל וחבל לעבוד על משהו
שעלול להתקלקל אחרי יומיים.
תודה רבה
מהי הכמות שיוצאת בסופו של תהליך?
היי,
יוצא בין 400-500 מ"ל של חלב מרוכז 🙂
האם אפשר להחליף את החלב בקצפת צימחית שלא יהיה חלבי?
הבנתי שחלב סויה קצת יותר בעייתי כי מתפרק בבישול
היי שרית!
אי אפשר להשתמש בקצפת צימחית כי בגלל הבישול הארוך גם היא תתפרק.
אפשר לעשוצ עם חלב קוקוס אורגני וסוכר ואז זה ייצא פרווה 🙂
לכמה זמן מחזיק החלב המרוכז?
האם במקרר בלבד?
היי איריס!
החלב המרוכז מחזיק מעמד כחודשיים במקרר בלבד,
אי אפשר לשים אותו מחוץ לקירור.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר והאם ניתן להקפיא. תודה
היי נאווה!
החלב מחזיק מעמד כחודשיים במקרר,
לא ניסיתי להקפיא ותו אבל יכול להיות שהוא ישנה את המרקם בהקפאה.
לא ציינת כמה זמן צריך לבשל. לאחר הרתיחה החלב מתבשל כבר כשעה ולא מראה שום סימנים של סמיכות או צבע צהוב
היי איתן!
לחלב לוקח כשעה וחצי עד שעתיים,
הוא צריך להתאדות הרבה זמן עד שהוא מגיע למצב של חלב מרוכז,
שים לב לערבב מדי פעם 🙂
זה ממש כמו חלב מרוכז קנוי?
כן.. הצבע מעט בהיר אבל זה יוצא אותו דבר
אםילו טעים יותר
הי, האם אפשר להפחית בכמות הסוכר?
היי שיר!
לצערי לא ניתן להפחית בכמות הסוכר..
זו הבעיה במתכון הזה כי אם הוריד בכמות הסוכר לא ייצא חלב מרוכז
אפשר גם בלי סוכר?
היי גבי!
לצערי לא ניתן להכין את המתכון הזה בלי סוכר,
הסוכר הוא העיקר כאן 🙂