חטיפי גרנולה מלאים בבריאות וטעימים ברמות!
כדי שהם יתקשו ויהיה אפשר לחתוך אותם- שמים את החטיפים במקרר לאחר האפייה לכמה שעות 🙂
החטיפים נשמרים בקופסא אטומה במקרר למשך שבועיים.
מצרכים:
3 כוסות שיבולת שועל שלמה
1 כוס פצפוצי אורז
3 כפות שומשום
2 כפות גרעיני חמנייה
1/2 כוס קוקוס
1 כוס חמוציות- קצוצות
1/2 כוס פצפוצי שוקולד- לא חובה
80 גרם חמאה
3 כפות שמן קוקוס/ קנולה
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס דבש
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את השיבולת שועל, פצפוצי אורז, שומשום, גרעיני חמנייה, קוקוס, חמוציות ופצפוצי שוקולד.
3. ממיסים בסיר את החמאה, השמן קוקוס, הסוכר והדבש.
4. מערבבים היטב בסיר, עד שכל הסוכר נמס.
5. מעבירים את התערובת מהסיר לקערה ומערבבים.
6. פורסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומהדקים עם הכף.
7. מהדקים עם היד (מרטיבים במעט מים).
8. אופים בתנור, 15-20 דקות, עד שהגרנולה מזהיבה מלמעלה.
9. מקררים מעט בטמפרטורת החדר.
10. מכניסים למקרר לשעתיים, לפחות, אפשר גם לכמה שעות או ללילה.
11. מוציאים מהתבנית וחותכים למלבנים עם סכין גדולה וחדה.
יש גם מתכון לעוגיות גרנולה רכות וטעימות לילדים ולנו 🙂
מה אפשר במקום חמאה?
היי
אפשר לנסות עם חמאת קוקוס 🙂
ניסיתי וזה לא עובד רק עם שמן..
יצאו חטיפי גרנולה מצויינים!
תודה!
שמחה לשמוע לילך! 🙂
במקום חמאה אפשר מזולה..
כן אפשר,
אם רוצים לאכול מזולה אז אין בעיה..