חזה עוף ממולא בכל טוב- בבורגול, פירות יבשים ואגוזים 🙂
והכל מתבשל ברוטב עם שזיפים מיובשים- מנה מרשימה לארוחת השבת.
מצרכים:
500 גרם חזה עוף
למילוי-
1/2 כוס בורגול יבש
1/4 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס שקדים
1/4 כוס חמוציות
לרוטב-
2 כוס שזיפים מיובשים
6 כפות סוכר חום
4 כפות רכז רימונים
2 כף סויה
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבורגול בקערה ומוזגים מעליו מים רותחים עד לכיסוי, מכסים במכסה ומשאירים בצד.
כ-10 דקות עד שהוא מוכן.
2. קוצצים את אגוזי המלך, השקדים והחמוציות, מערבבים הכל ביחד.
3. מסננים את הבורגול ומוסיפים למילוי.
4. פורסים את החזה עוף, ממלאים כף מילוי בכל אחד.
5. מגלגלים וסוגרים באמצעות קיסם-
6. מניחים במחבת את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
7. מוסיפים את החזה עוף ומבשלים על אש נמוכה, הופכים מדי פעם כדי שישחים גם בצדדים.
מוסיפים עוד מים, אם צריך.
אפשר להוסיף למנה גם כמה סלטים טובים 🙂
נראה ממש מעולה!
אפשר להחליף את החזה עוף בפרגית?
כן בוודאי 🙂
הכנתי לשבת ויצא פיצוץ!
אפילו הילדים אכלו כי זה נראה מה זה טוב!
איזה כיף! 🙂
הכנתי ויצא מאוד טעים!
תודה רבה רבה על כל המתכונים!
בכיף! 🙂
משתמשים בבורגול גס או דק?
הי טליה,
בבורגול גס 🙂
אם אני רוצה להכין את המנה גם לילדים,
בלי אגוזים ושקדים, מה אפשר לשים במקום?
אפשר רק חמוציות.. זה ייצא גם טעים מאוד 🙂