למה לעשות רק בטעם אחד אם אפשר להנות מכל העולמות?
גם וופל בלגי לבן וגם עם שוקולד – הכל ביחד מעורבב במכשיר עד שיוצא וופל רך, פריך וטעים ברמות! 🙂
מצרכים:
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
30 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
8 קוביות שוקולד חלב
1 כף חלב
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר והחמאה לידי בלילה סמיכה ואחידה.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה, אבקת אפיה והוניל ומערבבים.
3. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים.
4. מחממים במיקרוגל את השוקולד והחלב עד שהכל נמס.
5. מוסיפים לבלילה אבל לא מערבבים כמעט.
6. מחממים את המכשיר להכנת וופל ומשמנים במעט שמן.
7. מניחים בתוך המכשיר בעדינות כדי שזה ישמר חום – לבן, מחכים מספר שניות עד שמתחילים להיווצר בועות ואז סוגרים.
8. אופים למשך מספר דקות.
9. מניחים את הוופל על צלחת, מוסיפים כדור גלידה שוקולד וניל ואתם מסודרים. 🙂
אפשר גם להכין וופל בלגי מלוח 🙂
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחלב?
כן, אבל יכול להיות שהוופל ייצא קשיח מעט.
יצא וופל בלגי ממש טעים וצבעוני!
העברנו את הבוקר בלהכין את הוופל בלגי עם הילדים!
שמחה לשמוע הדר! 🙂