איך מכינים קובה סולת מוצלחת?
כזאת שלא מתפרקת ולא יוצאת קשה כשאוכלים אותה?
כתבתי כאן מדריך מפורט עם כל הצעדים והתמונות כדי שגם אתם תוכלו להכין קובה מוצלחת 🙂
מצרכים-
לקובה-
1 כוס סולת
3/4 כוס מים
2 כפות קמח
1/4 כפית מלח
למילוי-
250 גרם בשר בקר
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כפית כמון
1 כפית אבקת מרק
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה-
1. מתחילים בהכנת מלית הבשר-
מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים כדורים קטנים.
טריק ראשון- תכניסו את הכדורים הקטנים למקפיא, זה מקל על העבודה אח"כ.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הסולת, הקמח והמלח ביחד.
זה הטריק השני- כדי שהקובה תצא מוצלחת- היא חייבת להכיל גם קמח ולא רק סולת 🙂
3. נותנים לבלילה לעמוד כ-5 דקות כדי שהיא תספוג קצת את הנוזלים- זה יעזור לריכוך שלה- טריק שלישי.
4. אפשר להתחיל לעבוד! עכשיו עושים כדורים קטנים מהבלילה של הסולת ומשטיחים אותם על כף היד,
שמים במרכז את הכדור בשר.
5. עוטפים את הכדור בשר,
טריק רביעי- אין צורך בהוספת עוד בצק סולת, עדיף פשוט לגלגל כשהיד חצי סגורה,
עד שהבצק יעטוף את כדור הבשר מכל צדדיו.
6. את הקובות מניחים שוב על המגש.
7. מכינים את סיר עם רוטב לקובה סלק, דלעת או במיה ומכניסים את הכדורים שהסיר רותח.
טריק חמישי- את הקובות אפשר להקפיא כמו שהן בקופסאות שטוחות,
להכין רוטב ולהכניס אותם ברגע האחרון.
עשיתי לפי ההסברים והתמונות,
יצאו לי קובות מושלמות!
פעם ראשונה שיוצאות לי כאלו קובות רכות 🙂
הכנתי קובה סלק ויצא ממש מטריף!
המון המון תודה!!!
בכיף נגה! 🙂
קודם כל כל הכבוד על ההסבר המפורט ! יש לי שאלה קטנה בתיבול לא שמים בהרט ?
שמחה שאהבת 🙂
לגבי הבהרט, אני לא משתמשת כי בעלי ממש לא אוהב,
אבל את יכולה להוסיף בכיף חצי כפית- עד כפית לבלילת הבשר וזה יצא מאוד טעים 🙂
הכנתי הכל לפי המתכון- והסולת ממש התפוררה לתוך המרק.. איך אפשר למנוע את זה? חוץ מזה היה ממש טעים
תודה
היי נאווה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקובה, יש כמה דברים שיכולים לגרום לה להתפורר:
1. סולת ישנה- סולת שהיתה הרבה זמן על המדף ואולי התאריך עבר.
2. מי המרק לא רתחו לפני ששמת את הקובה
3. בישול יתר של הקובה..
זה מאוד תלוי מתי היא התפרקה- אם זה בהתחלה או בסוף..
מקווה שעזרתי,
סאלי
היי
הכנתי את הקובות. יצאו לפעם ראשונה יחסית טובות.
כאשר אני מבשלת את הקובות במרק הן לא קשות ולא רכות.
אני משתדלת לעשות מעטפת דקה.
איך הן לא יוצאות לי רכות מאוד?
היי שיר!
חייבת להודות שלא הבנתי את השאלה..
אם הן יהיו רכות מדיי אז הן יתפרקו,
הן צריכות להיות רכות כך שתוכלי לחצות אותן עם כף
לאחר הבישול במרק..
איך הן יצאו לך? תוכלי לפרט קצת יותר?