המבורגר ביתי תמיד נתפס כטרחה מאוד גדולה.
המתכון הזה יוצא מעולה והוא במיוחד לחובבי הפטריות והבשר מבנינו. 🙂
מהמתכון יוצאות 4 קציצות המבורגר מכובדות בגודלן.
מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון גס (לבקש מהקצב)
2 כפיות חרדל דיז'ון גרגירים
1 בצל
1 סלסלה קטנה של פטריות שמפניון טריות
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבצל, חותכים לקוביות, מטגנים מעט.
2. מנקים את הפטריות (רצוי עם נייר סופג) וחותכים לקוביות.
3. מוסיפים לבצל ומטגנים עד שהכל משחים, מקררים.
2. מערבבים בקערה את הבשר עם החרדל, הבצל והפטריות.
3. מחלקים ל-4 ויוצרים קציצות גדולות.
4. מקררים במקרר לפחות לחצי שעה (אפשר גם עד יום המחרת) – לא חובה אבל מונע את פירוק הבשר.
5. מטגנים מעט שמן זית במחבת טפלון.
6. מניחים את ההמבוגר ומטגנים משני הצדדים על אש נמוכה, עד למידת העשיה הרצויה.
7. מניחים בתוך לחמניה עם ירקות ורטבים.
עכשיו רק נשאר להכין את הצ'יפס וכאן המתכון המעולה לציפס אפוי בתנור. 🙂
אפשר להחליף את החרדל גרגירים בחרדל רגיל?
ותודה על כל המתכונים!
אפשר אבל הטעם ייצא קצת שונה,
כדאי לשים מחצית מכמות החרדל שרשום במתכון.
הכנתי ביחד עם הציפס בתנור ויצאה ארוחה מה זה מפנקת לי ולאישתי
שמחה שיצא מוצלח! 🙂