מעוניין להכין מתכון בשרי כמנה עיקרית לארוחת חג או ארוחת שישי? מעוניינות לחתוך במהירות ובמקצועיות את הפטריות והבצל ולהכין את אותו רוטב אלפרדו מושלם? מעוניינת להכין את אותו מרק ירקות עם עוף מבית אמא או את מרק העגבניות והגריסים המושלם של סבתא לאה? בכדי להגיע לתוצאות המושלמות תצטרכו להשתמש בציוד המתאים להכנתו. במאמר זה נתמקד בכל הקשור אל בחירת סכיני מטבח איכותיים אשר מתאימים להכנת מתכונים מסוגים שונים.
בחירת סכיני מטבח – חשוב לדעת
נכון להיום יש סוגים שונים של סכיני מטבח כאשר כל סכין מהווה כלי עבודה לפעולה אחרת. הבחירה בסכין המתאימה למתכון אותו אתם מעוניינים להכין תעזור לכם להגיע במידה רבה לאותה תוצאה בה אתם מעוניינים. טרם בחירת סכין מטבח זו או אחרת להכנת המתכון המיועד חשוב שתדעו את הנקודות החשובות הבאות:
- מחיר – טווח מחירי הסכינים רחב. סכין מטבח פשוטה יכולה לעלות כמה עשרות שקלים וזאת לעומת סכין של מותג מוכר שיכולה להגיע לעלות של מאות שקלים (ואף יותר). בכדי להבטיח לעצמכם את התוצאה האיכותית ביותר חשוב שתבחרו את הסכין האיכותית ביותר, גם אם המחיר יותר גבוה מזה שתכננתם לבזבז.
- משקל – המשקל של אותה סכין מטבח בה תבחרו ישפיע על הנוחות שלכם בעת הכנת המתכון ובהתאם גם על הביצועים והתוצאה הסופית.
- תחזוקה – למען הנוחות תמיד חשוב לוודא שאותה סכין אותו אתם בוחרים לקנות מתאימה לשטיפה במדיח כלים ושניתן להשחיז אותה מדי מספר שבועות וזאת על מנת להבטיח שהיא תחתוך כראוי.
- אחריות – תמיד יש לוודא שהסכין אותה אתם מעוניינים לקנות מגיעה עם אחריות.
סכיני מטבח בהתאם לסוג המתכון
- סכין שף יפנית – סכין זו אשר זכתה לשם סנטוקו אידיאלית לכל מתכון המצריך חיתוך של בצלים, עגבניות ושאר ירקות ופירות לקוביות. כמו הסכין נפלאה לקיצוץ וכן לפריסה דקה. חשוב לדעת שסכיני שף אידיאלים למגוון רחב של שימושים ולכן חשוב שסכין זו תמיד תהיה במטבח. סכין זו אידיאלית להכנת נודלס סיני מוקפץ עם ירקות וטופו או ירקות ובקר. היא תשמש אתכם לחיתוך של כרוב לבן לרצועות, קיצוץ בצל וחיתוך של גזר, קישואים ושאר ירקות לקוביות. במהירות וביעילות.
- סכין עזר – אידיאלית לחיתוך גס של כל מיני מזונות בגדלים בינוניים, כמו למשל פירות וירקות. אם אתם מתכננים להכין סלטים טעימים, זו סכין עליה אסור לוותר.
- סכין קילוף – חובה בכל מטבח, שכן באמצעותה תוכלו לקלף את אותו ירק או פרי הכלול במתכון ואפשרי לחתוך באמצעותה גם עשבי תיבול. אידיאלי לחיתוך סלק כאשר אתם מכינים מתכון קובה סלק עיראקי. קילוף בטטה, תפוח אדמה וקישוא כאשר אתם מכינים אנטי פסטי ועוד.
- פילוט – אם אתם אנשי הבשר והדגים תמיד חשוב שיהיו לכם במטבח סכינים מסוג פילוט אשר מיועדת לפריסה של דגים ופריסה של בשרים. אידיאלית למתכוני דגים שלמים בתנור.
- סכין סטייק – כאן מדובר על סכין אשר תשמש אתכם למטרת חיתוך נתחי בשר והכנת מתכונים כמו למשל צלי בקר עם גזר ושאר ירקות.
בהצלחה!