מי לא אוהב הום פרייז?
אז חיפשתי מתכון שיקצר את התהליך וגם ישמור על תפוחי האדמה שלמים ויפים 🙂
הטריק במתכון הוא לחמם את תפוא"ד במיקרוגל למשך 10 דקות כדי לרכך אותם,
זה מקצר את זמן ההכנה מאוד ומשאיר אותם שלמים ופריכים.
אגב, אפשר להכין את המנה גם פרווה, פשוט מוסיפים עוד כף שמן זית במקום החמאה.
מצרכים:
5 תפוחי אדמה (כ-600 גרם)
2 כפות שמן זית
1 בצל
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית פפריקה מתוקה
40 גרם חמאה
1/4 כפית פלפל
אופן ההכנה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה היטב, מורידים עוקצים.
2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מניחים בתבנית פיירקס.
3. מניחים את תפוחי האדמה במיקרוגל למשך 10 דקות.
4. חותכים את הבצל לרצועות.
5. מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, מטגנים מעט.
6. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.
7. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים הכל.
8. מכסים את המחבת ומבשלים למשך 5 דקות.
9. פותחים את המכסה, בודקים שתפוחי האדמה התרככו.
10. מכסים את הסיר וסוגרים את הגז, נותנים להם לנוח 3 דקות.
יש גם מתכון מעולה לפסטה שמנת- פטריות בסיר אחד וב-10 דקות 🙂
"הי סאלי,
המתכון שלך ממש עשה לי חשק להכין..
אני כבר שנים לא גרה בארץ-
וזוכרת את המנה הזו ממסעדות בכל מקום,
היום הכנתי ויצא כל כך טעים!
גרמת לי להתגעגע לאוכל הישראלי :)"
מירית
שמחה שאהבת מירית!
ריגשת אותי מאוד! 🙂
אשמח למתכונים
היי אורית,
מוזמנת להרשם לקבלת המתכונים למייל-
ש בכל דף באתר למטה אפשרות להרשם 🙂
התפוח אדמה לא מקולף?
נכון.. התפואד לא מקולף:)
שלום סאלי,
1) מה עושים במצב בו אין ולא יהיה מיקרוגל ?
2) במקום חמאה או מרגרינה ?
היי סילבי,
במקרה שאין מיקרוגל אפשר לדלג על השלב אבל עדיף לחתוך את התפוא"ד לחתיכות קטנות יותר כדי לקצר את זמן הבישול עד כמה שניתן..
אפשר מרגרינה במקום חמאה או פשוט לשים רק שמן ואז זה גם יהיה פרווה 🙂