המצרכים-
1 קילו תפוח גרנד אלכסנדר – מקולף ומגורר במגרדה גסה
3 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון – טרי
150 גרם שקדים לא קלויים – מושרים במים רותחים וקלופים
אופן ההכנה-
1. להכניס לסיר גבוה מחצית מכמות הסוכר, לפזר מעל התפוחים,
להוסיף יתרת הסוכר ומיץ הלימון.
2.לבשל על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד להמסת הסוכר
והיווצרות נוזלים, מגבירים הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות תוך
ערבוב מתמיד.
הריבה צריכה להיות עם מעט מאד נוזלים ובמרקם רסק תפוחים ובצבע
זהוב/קרמלי.
במהלך הבישול, לטעום ולתקן טעמים באמצעות הסוכר או הלימון.
3. לקלף את השקדים ולחצותם ל-2.
"לקלות" השקדים במחבת עד להזהבה ולקבלת שקדים פריכים.
לאחר שהריבה מוכנה והוסרה מהאש, להוסיף השקדים ולערבב.
טסט למרקם הריבה – להקפיא צלחת קטנה בפריזר, להוציא מהפריזר
ולשפוך עליה מעט מהדולסה, אם הנוזל מתפזר באיטיות ולא
נגרר מהר, סימן שהריבה מוכנה.
המתכון באדיבות-
אוכל, תאווה והחיים הטובים- הבלוג של יוכי, שחיה בשביל לבשל אוכל יצירתי ולאכול אותו בתאווה ובתשוקה. מקווה שתמצאו בבלוג עניין, ומתכוני יהיו לטעמכם – הרי זו בדיוק הסיבה בשלה בחרתי לפרסם את מתכוני.
אשמח לקבל תגובות והערות ולשתף אתכם באופן פעיל במתכונים " מכל מלמדי השכלתי".
לבלוג של – http://www.food-passion.co.il/