המצרכים-
1 דג סלמון מפולט
1 כוס פיסטוקים טבעיים
2 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז'ון- אפשר עם גרגירים
1 כף רוטב סויה
מעט פלפל- מלח
אופן ההכנה-
1. חממו תנור ל-180 מעלות והוציאו את הדג מהמקרר על מנת שהדג יגיע לטמפרורת החדר.
2. נחמם היטב מחבת כבדה ללא שמן וכאשר המחבת חמה, נוסיף את הפיסטוקים ונקלה אותם למשך 2 דקות בערך. ניתן לפיסטוקים להצטנן מעט ובעזרת סכין, או מעבד מזון עם להב פלדה נקצוץ אותם דק (אם אתם עובדים עם מעבד מזון להיזהר לא לקצוץ אותם דק מידי).
3. בתוך קערה קטנה נערבב את הדבש, החרדל, דיז'ון, רוטב סויה ומעט פלפל שחור ומלח, ונמרח על הדג.
4. על הרוטב, "נדביק" את הפיסטוקים הקצוצים ונהדק בעדינות.
5. כאשר התנור הגיע ל-180 מעלות נכניס את הדג ל-20-25 דקות. בשלב זה, חשוב מאוד לבדוק את הדג אחרי 15 דקות ולהחליט איך ממשיכים. משך הצליה של הדג תלויה בגודל ועובי הנתח ויכול להשתנות מדג לדג. חשוב מאוד לבדוק מה המצב על מנת לא לייבש את הדג.
טיפ קטן- אם אתם לא בקטע של פיסטוקים, אפשר להכין את הדג עם אגוזי פקאן, או שאפשר לצפות חצי אחד של הדג בפיסטוק וחצי שני בפקאן.
המתכון באדיבות-
מה יש לאכול- הבלוג של טל, חובב בישול אמיץ שהופך את ספר המתכונים של אימו ממפה מוצפנת למחברת קריאה ברורה, כדי שבעתיד יוכלו ילדיו לבשל כמוהו 🙂
למתכונים נוספים של טל- http://www.tals-cooking.com/
לפייסבוק של טל- https://www.facebook.com/tals.cooking/