גרנולה ביתית הכי קלה להכנה בעולם ויוצאת טעימה ממש. 🙂
יש טריק פשוט אבל ממש חשוב במתכון שישדרג לכם את הגרנולה.
הגרנולה נשמרת למשך כחודשיים, אפילו 3 חודשים בקופסא סגורה טוב במקרר.
מצרכים:
500 גרם שיבולת שועל שלמה
1 כף שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות דבש
מעט קינמון
1/8 כוס מים
2 כוסות תוספות לגרנולה – אגוזים/שקדים/צימוקים/חמוציות/גרעיני דלעת/גרעיני חמניות וכו'.
כאן הוספתי:
1 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מחממים בסיר גדול את השמן קוקוס.
3. מוסיפים את הסוכר, הדבש, המים והקינמון.
4. מערבבים עד שהכל מתאחה.
5. סוגרים את האש, מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים עד שהיא מצופה מכל הצדדים.
6. מעבירים לתבנית אפיה גדולה ומשטחים.
7. אופים בתנור למשך 15-20 דקות – מערבבים כל 5 דקות.
8. מוציאים מהתנור כשהשיבולת שועל משחימה מעט.
9. הנה הטריק שישדרג את הגרנולה שלכם!
אחרי שהוצאתם מהתנור – תוסיפו את התוספות (האגוזים/הצימוקים וכו').
ככה הם לא יישרפו בתנור וישמרו על הערך התזונתי שלהם 🙂 – פשוט וגאוני!
הגרנולה יכולה להיות נהדרת כתוספת למעדן תפוחים 🙂
היי סאלי,
תשמעי אני תמיד קונה גרנולה מוכנה כזאת וראיתי את המתכון,
הוא נראה לי ממש פשוט אז חשבתי לנסות והוא יצא מה זה מעולה!
אני ממש בשוק כמה שזה קל להכין גרנולה.
והטיפ שלך למנוע מהפירות היבשים להשרף- פשוט וגאוני!
שמחה שהכנת… זה באמת הבדל עצום בין הקנוי לביתי 🙂
מתכון מעולה!!!
תודה נעמי!
כף אחת של שמן קוקוס מספיקה לכל הגרנולה?
אני בד"כ מוסיפה 150 גרם חמאה…
כן איריס,
זה מספיק, לא צריך יותר מזה 🙂
גרנולה מדהימה!
פעם ראשונה שאני מנסה והיא יצאה פשוט מושלם!
כיף לשמוע!
שיהיה בתאבון! 🙂
הכנתי ויצא מעולה!
רציתי לדעת, בגלל שזו כמות גדולה ורק אני אוכלת את זה בבית-
אפשר לשים את זה במקפיא?
הי אורלי,
את הגרנולה כדאי לאחסן במקרר 🙂
היא נשמרת כחודשיים.