אז איך מכינים גרגירים חומוס כמו שצריך? שאלה פשוטה.
קודם כל, כדאי לקנות את גרגירי החומוס בחנות קטניות שמוכרת בתפזורת ולא באריזה מוכנה בסופר.
כדי להגיע לגרגירים גדולים, צריך לבקש את החומוס הגדול ולא הקטן- המוכרים יודעים את ההבדל.
ופשוט להכין לפי ההוראות 🙂
מצרכים:
1/2 ק"ג חומוס
2 כפית סודה לשתייה
1 כף מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את החומוס ללילה, מדי פעם מחליפים את המים.
2. חצי שעה- שעה לפני שמבשלים את החומוס, מחליפים את המים ומוסיפים את הסודה לשתייה.
3. שוטפים את החומוס מהמים.
4. מכניסים את החומוס לסיר, ממלאים מים ומבשלים.
5. הבישול אורך בין שעה וחצי לשעתיים, תלוי בזן של החומוס,
אפשר לבשל בסיר לחץ ואז זה מקצר משמעותית.
6. כשהחומוס רך- מוסיפים את המלח למים ומערבבים.
אפשר לאכול את גרגירי החומוס כמו שהם או להכין מהם סלט חומוס ביתי או עוגת חומוס ושוקולד 🙂
לא מבשלים את החומוס עם הסודה?
לא, חייבים לשטוף את המים מהסודה,
אחרת החומוס הופך להיות מר ולא טעים.
הכנתי ויצא חומוס מושלם!
מעולה! שמהח שיצא מושלם!