גלידת שוקולד נימוחה ורכה וכל כך קלה להכנה שזה פשוט מצחיק!
מהמתכון יוצא קופסא של שני ליטר גלידה.
את החלב המרוכז מכניסים לילה לפני למקרר, מאוד חשוב שהוא יהיה קר לפני העבודה.
מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם שוקולד מריר (1 חבילה)
1 פחית חלב מרוכז- קר
אופן ההכנה:
1. מחממים את השוקולד המריר במיקרוגל עד להמסה.
2. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים, מניחים במקרר בנתיים.
3. מקציפים את השמנת מתוקה עם התמצית וניל עד שהיא מתייצבת.
4. מוסיפים את תערובת החלב המרוכז והשוקולד ומקציפים עוד כחצי דקה, עד שהכל מתאחה.
5. מעבירים את הגלידה לקופסא ומכניסים למקפיא.
6. מקפיאים לפחות 6 שעות, עדיף לילה.
נהנים מכל ביס!
אפשר גם להכין גלידת וניל עם פצפוצי שוקולד 🙂
אפשר לשים שוקולד חלב במקום מריר?
אפשר לנסות ולראות איך זה ייצא 🙂
טעים זה בטוח 🙂
הכוונה לחלב ממותק בפחית?
כן, זה חלב מרוכז וממותק 🙂
הי, מה זמן התפוגה במקפיא? עד מתי אוקי לאכול? תודה
הגלידה תהיה טובה במקפיא למשך שלושה שבועות 🙂
יש חלב מרוכז שהוא לא חלב נוכרי
ממה שאני ראיתי החלב המרוכז מגיע מחו"ל, הוא לא מיוצר בארץ.
מה שאת יכולה לעשות זה להכין אותו לבד,
ממש לא מסובך, רק לוקח זמן ויוצא ממש טעים 🙂
כאן המתכון- http://www.yummy-mammy.co.il/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%96-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99/
יוצא מאוד מתוק איך אפשר להוריד המתיקות ? אולאי פחות חלב ממותק? (השתמשתי בשוקולד 70% ועדיין יצא מאוד מתוק)
תודה
פביאן
הי פביאן!
אפשר להוסיף עוד חצי מיכל של שמנת מתוקה 🙂