גלידת ריבת חלב עם אגוזי פקאן סיניים היא שילוב מנצח לקיץ! 🙂
ההכנה כל כך קלה וכוללת רק 4 מרכיבים!
החלב המרוכז צריך להיות קר- מכניסים אותו למקרר לילה לפני ההכנה.
המרקם של הגלידה הזו יוצא בדיוק כמו גלידת שמנת והיא בטעם שמנתי שאי אפשר להפסיק לאכול.
מהמתכון יוצא קופסא של שני ליטר גלידה.
מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 פחית חלב מרוכז- קר
50 גרם אגוזי פקאן סיני, קצוצים
2 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת מתוקה עם התמצית וניל עד שהיא מתייצבת.
2. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד כחצי דקה, עד שהכל מתאחה.
3. מוסיפים את הפקאן הסיני.
4. מחממים מעט את הריבת חלב במיקרו, כ-20 שניות.
5. מוסיפים את הריבת חלב ומערבבים.
6. מעבירים את הגלידה לקופסא ומכניסים למקפיא.
7. מקפיאים לפחות 6 שעות, עדיף לילה.
אוכלים ומתענגים! 🙂
אפשר גם להכין גלידת וניל או שוקולד 🙂
מתכון מדליק! חייבת לנסות!
מאיפה קנית את הקופסאות גלידה?
אני קניתי את הקופסאות בגלידריה,
אבל כל קופסת פלסטיק תתאים וזה יהיה ממש בסדר 🙂
מהממם!!!
תודה! 🙂
ראיתי את המתכון, ישר קניתי את החטמרים ואתמול הכנתי…יצא לי גלידה! והיא טעימה ברמות!!!
מעולה! שמחה לשמוע! 🙂
מזה חלב מרוכז?
חלב מרוכז זה חלב שמבשלים אותו עם סוכר עד שהוא מצטמצם..
אפשר להכין חלב מרוכז או לקנות בפחיות בסופר.
יצאה גלידה מעולה מעולה!
מקווה שישאר משהו למהלך השבוע.. 🙂
תודה על המתכון!
בכיף! 🙂
המתכון לא ברור בסעיף 2 כתוב להוסיף את החלב המרוכז ואז שוב בסעיף 4 לחמם את החלב המרוכז ולהוסיף?
היי אבלין,
בסעיף 2 רשום להוסיף את החלב המרוכז שהוא קר, אחרי ששהה לילה במקרר.
בסעיף 4 רשום לחמם את הריבת חלב (לא את החלב המרוכז)
כדי שהיא תהיה רכה יותר ותתאחה טוב יותר עם הבלילה.
🙂
שאפו על המתכון!
יצאה גלידה מתוקה וטעימה יותר משטראוס!
שמחה שאהבת כרמית!
החלב מרוכז הוא חלב נוכרי,
יש גם חלב מרוכז כשר?
היי יהודית,
אין כרגע חברה שמייצרת חלב מרוכז בארץ,
אבל את יכולה להכין לבד-
כאן המתכון- http://www.yummy-mammy.co.il/%D7%97%D7%9C%D7%91-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%96-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99/
הכנתי והכל התחסל!
עכשיו אני חייבת להכין שוב!
פשוט מעולה ברמות!
שמחה שאהבת אדווה! 🙂
חלב מרוכז? שם של חברה שמייצרת? איך זה נראה?
הי עליזה,
חלב מרוכז מגיע בפחיות,
ממה שאני יודעת- רק חברת "וילי פוד" מייבאת אותו לארץ,
אין חלב מרוכז שמיוצר בארץ.
זה נמצא בד"כ במדפים של מוצרי הקפה והתה.
כרגע יש מחסור של זה בסופרים הגדולים- תנסי למצוא בקטנים 🙂
במידה ואני מכינה לבד חלב מרוכז. מה הכמות שצריך לשים בגלידה? כמה זה פחית?
בגלידה את צריכה לשים ככוס וחצי של חלב מרוכז,
זה יוצא כ-400 מ"ל שזה מה שיש בפחית 🙂
אם נוותר על ריבת החלב זה יפגע בטעם? לא כל כך אוהבת ריבת חלב…. או אולי אפשר טעם אחר?
היי נחמה!
לא חייבים לעשות ריבת חלב.. את גם יכולה לשים דברים אחרים-
יש כאן גם מתכון לגלידת שוקולד ולגלידת שוקולד פצפוצים שהיא סוף!
היי המתכון מדהים
אני מכונה אותו ללא ריבת חלב וכולם מתלהבים רק שכל פעם אוכלים אומרים שמדהים ומבקשים שרק אוריד בסוכר כי זה מתוק מידי .
האם יש דרך לעשות שהגלידה תהיה פחות מתוקה ?
מתכון מדהים מתה על הגלידה הזט
רק יוצא מתוק מידי ( אני עושה ללא ריבת חלב ועדיין מתוק מידי )
האם יש דרך להוריד מהמתיקות ?