אם כבר לאכול גבינת שמנת אז כזו שמכינים בבית,
גבינת שמנת שיוצאת כל כך טעימה ובדיוק 10 דקות לוקח להכין אותה 🙂
אחרי שתכינו אותה- לא תקנו שוב את הרגילה מהמדף 🙂
מצרכים:
3 גביעים שמנת חמוצה- 15% שומן
1 גביע אשל
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. מכניסים לחיתול בד ותולים על הברז של הכיור ללילה שלם.
3. מוציאים מהחיתול ומעבירים לקופסא.
מאחסנים במקרר 🙂
טיפ לגבי הבד חיתול- משתמשים בבד שלא כובס במכונה עם אבקת כביסה,
שוטפים ומכבסים אותו עם סבון כלים ותולים לייבוש.
יש עוד המון מתכונים חלביים מהממים בבלוג 🙂
נשמע ממש פשוט וקל 🙂
שווה לנסות!
שמחה לשמוע שאהבת שי!
סאלי נגיד שאני רוצה לשדרג רת זה לגבינת שומית (זוכרת שהייתה פעם) או לבורסאן הצרפתית, באיזה שלב כדאי לדעתך לשים את השום ועשבי התיבול בעירבוב הראשוני של התערובת או לאחר שהתמצקה לגבינה.
תודה רבה. את כזאת כישרונית!
הי סמדר,
כל תוספת לגבינה מוסיפים אחרי שהיא התמצקה..
לא לפני כדי שזה לא יתסיס את התערובת ויקלקלק אותה.
את יכולה להוסיף עשבי תיבול, שום מגורר, סלמון מעושן, זיתים וכו'.
שיהיה בתאבון! 🙂
תודה, פשוט ונפלא
בכיף! 🙂
איזו גבינה טעימה יצאה!
הרבה יותר טעימה ממש שקונים בחנויות!
מעולה!
שיהיה בתאבון!
הכנתי והוספתי עירית- וואו! באמת מעולה!
שמחה שאהבת נגה! 🙂
זה בסדר להשאיר את הגבינה על הברז בכיור כל הלילה ? לא יתקלקל ?
הי לירון,
אני מכינה ככה את הגבינה כבר הרבה שנים.. מעולם לא התקלקל
אבל אם את חוששת- את יכולה לשים את הגבינה בחיתול,
ולהשאיר עם מסננת וקערה במקרר לכל הלילה,
רק שיהיה מספיק רווח בין המסננת לקערה 🙂
זה משנה איזו שמנת? 27%, 9%…
הי רחלי,
הכוונה לשמנת חמוצה שיש בה 15% שומן,
תיקנתי במתכון שיהיה יותר ברור 🙂
כבר שלוש פעמים הכנתי את הגבינת שמנת והיא יצאה מעולה כל פעם!
בחיי שהיא יוצאת יותר טעימה מהקנויה!
מסכימה עם כל מילה!
שמחה לשמוע שאהבת! 🙂