בעקבות ההצלחה הגדולה של הברווז בשבוע שעבר- ברווז בתנור עם תפוחי אדמה,
החלטתי לנסות שוב אבל הפעם "להשקיע"..
רציתי שיהיה לו טעם ומשהו ייחודי, אז החלטתי לשלב אותו עם מצע של בורגול שייספוג את כל הטעמים והשומן של הברווז 🙂
אז המנה יצאה ממש יפה, מושלמת לאירוח ומרשימה מאוד-
והאמת שממש לא עבדתי קשה 🙂
מצרכים:
1 ברווז שלם
1/2 כוס ריבת פטל
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס מים
2 כוסות בורגול
3/4 כוס חמוציות
1/2 כפית פלפל
1 כף מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1. חותכים את החמוציות בסכין רחבה.
2. מערבבים בקערה את הבורגול והחמוציות, מוסיפים את מיץ התפוזים.
3. מוסיפים את המים והתבלינים.
3. מערבבים הכל.
4. לוקחים 1/3 מהתערובת וממלאים בברווז.
5. סוגרים עם קיסמים.
6. מעבירים את שאר התערובת של הבורגול לתבנית פיירקס רחבה.
7. מניחים מעל התערובת את הברווז.
8. מורחים על הברווז את הריבה עם מברשת סיליקון, שמים מחצית מכמות הריבה.
9. מכסים בנייר אפייה ומעל מכסים ומהדקים עם נייר כסף.
5. אופים בתנור, בחום 160 מעלות, למשך שעה ו-15 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מורידים את הכיסוי, בודקים אם הברווז מוכן-
דוקרים באמצעות שיפוד עץ.
אם השיפוד נכנס חלק- הברווז מוכן,
אם לא- עוטפים ומכניסים לתנור לעוד כ-15 דקות.
7. כשהברווז מוכן-
לוקחים מברשת סילקון ומורחים את שאר ריבת הפטל.
8. מכניסים לתנור לעוד 10 דקות, עד להשחמה.
עם מתכון כזה מוצלח לארוחת השבת- נשאר רק להכין איזו עוגה מפנקת 🙂