השבוע התחשק לי לנסות משהו אחר לארוחת השבת, משהו שיהיה שונה ומיוחד, אולי אפילו קצת חגיגי.
חיפשתי באינטרנט והגעתי לאתר של ברווז הבית, וזה נשמע רעיון מאוד מעניין לנסות 🙂
רציתי להכין מתכון שיהיה מפנק וקל והכי חשוב- טעים!
אז החלטתי ללכת על הכיוון המוכר והפשוט של תפוחי אדמה בתחתית שיספגו את כל הטעם של הברווז,
ולתיבול עלי אורגנו טריים מהגינה (אפשר לשים טימין מיובש במקום).
ואת כל זה מכניסים לתנור לשעה וחצי- וזהו!
הכי קל והכי פשוט אבל כל כך טעים! אין מישהו במשפחה שלא אהב את המנה 🙂
אגב, את השומן שניגר מהברווז-
אפשר לאסוף ולהשתמש בו כתחליף לשמן בתבשילי בשר וזה משדרג מאוד את הטעם.
מצרכים:
1 ברווז שלם
30 תפוחי אדמה קטנים
12 שיני שום טריות ושלמות
6 גבעולי אורגנו טריים
2 כפות מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית גדולה של התנור.
2. מפזרים מעל את השום, 4 גבעולי אורגנו טרי וכף אחת של מלח ים אטלנטי.
3. שמים את הברווז מעל ומניחים מעליו כף נוספת של המלח ועוד שני עלי טימין.
4. מכסים בנייר אפייה ומעל מכסים ומהדקים עם נייר כסף.
5. אופים בתנור, בחום 160 מעלות, למשך שעה ו-15 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מורידים את הכיסוי, בודקים אם הברווז מוכן-
דוקרים באמצעות שיפוד עץ.
אם השיפוד נכנס חלק- הברווז מוכן,
אם לא- עוטפים ומכניסים לתנור לעוד כ-15 דקות.
7. כשהברווז מוכן-
לוקחים מברשת סילקון, מרטיבים אותה בשומן שנוצר בתחתית התבנית
ומורחים על הברווז.
8. מכניסים לתנור לעוד 10 דקות, עד להשחמה.
עם מתכון כזה מוצלח לארוחת השבת- נשאר רק להכין איזו עוגה מפנקת 🙂