בקר מוקפץ עם פלפלים וגזר הוא ממש מנה צבעונית וחגיגית אבל ההכנה שלו פשוטה מאוד.
חשוב לטעום את התיבול ולתקן לפי הטעם שאתם אוהבים 🙂
מצרכים:
150 גרם בקר, שייטל/ סינטה- חתוך לרצועות
1 כף שמן רגיל
1 כף שמן שומשום
1 גזר, חתוך לרצועות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
1 בצל, חתוך לפרוסות
1 כף גדושה סוכר חום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. מחממים בווק את שמן השומשום והשמן הרגיל.
2. מניחים את הבשר ומקפיצים עד שהוא משחים מכל צדדיו.
3. מזיזים הצידה ומוסיפים את הבצל, משחימים מכל הצדדים.
4. מוסיפים את הגזר, הסוכר החום, הצ'ילי והסויה.
5. מכסים את הווק ומבשלים כ-5 דקות.
6. מוסיפים את הפלפלים ומכסים לעוד 5 דקות.
7. מערבבים, בודקים את התיבול ומתקנים אם צריך.
אפשר להכין ליד אורז לבן 🙂
הכנתי אתמול ויצא ממש טעים!
צירפתי למנה גם את האורז הלבן שלך ויצא מעולה ביחד.
שמחה לשמוע קרן! 🙂
יצא מעולה! תודה רבה!
בכיף! 🙂
הבקר צריך להיות כבר מוכן לפני שמכינים את המנה?
לא, הוא צריך להיות חי ומבשלים אותו במנה 🙂
איך עושים את האורז ככה בצלחת כמו בתמונה?
הי עדי,
שימי את האורז, כשהוא חם,
בתוך קערה קטנה או כוס רחבה, תהדקי ותהפכי על הצלחת 🙂