בצק עלים ביתי יוצא משגע, ההכנה לא מסובכת – רק דורשת זמן.
אפשר להכין את הבצק, לרדד, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא לחודש.
מהכמות יוצא קילו וחצי- שניים של בצק עלים משובח ואמיתי 🙂
טיפ חשוב- בכל פעם שעוטפים את הבצק בניילון נצמד, חייבים לעטוף אותו מכל הכיוונים ולוודא שהוא מכוסה
כדי שלא יתייבש במקרר.
מצרכים:
1 קילו קמח
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות חלב פושר
2 כפיות מלח
400 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ביחד, למעט החמאה – משתדלים שהמלח לא ייגע בשמרים.
מערבבים הכל רק עד שהכל נהיה בצק אחיד, לא ממשיכים ללוש יותר מדיי.
2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-2-3 שעות (עדיף ללילה).
3. מוציאים את הבצק, מסירים מהניילון, מרדדים את הבצק לעיגול ושמים בפנים את כל החמאה.
4. מקפלים מכל הכיוונים כך שהחמאה תיעטף פנימה ומועכים מעט עם המערוך.
5. מכינים את הקיפול הראשון- מרדדים את הבצק למלבן-
6. מקפלים צד אחד-
7. מקפלים את הצד השני-
8. עוטפים בניילון נצמד-
9. מוציאים מהמקרר אחרי חצי שעה- שעה-
10. עושים קיפול שני (כמו ההסבר של הקיפול הראשון, למעט החמאה כמובן 🙂
11. עוטפים את הבצק שוב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לעוד חצי שעה- שעה.
12. מכינים את הקיפול השלישי.
13. מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד.
14. מוציאים, חותכים את הבצק- אפשר לראות בו את השכבות.
קיבלנו בצק עלים ביתי ומשובח!!!
15. מרדדים מלמעלה ולא מהעלים (אחרת הקיפולים יעלמו) וממלאים במה שרוצים.
ווואו! נראה משגע!
תודה דנה!
מאתגר מדי בשבילי אבל המתכון והתמונות ממש עושות חשק!
שמחה לשמוע מזל!