![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
מנה מרשימה מאוד! ומתאימה מאוד לארוח חלבי.
אפשר להכין את הבלינצ'ס, עם המילוי ובלי הרוטב, יום או יומיים מראש ולשמור במקרר.
ביום האירוח- מוסיפים את הרוטב, אופים בתנור ומגישים.
מצרכים:
לבלינצ'ס-
3 וחצי כוסות קמח
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כף שמן
4 ביצים
1 ליטר חלב
למלית הגבינות:
1 גביע קוטג'
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
4 מדליוני תרד – מופשרים
1 ביצה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים, החלב והשמן לבלילה אחידה.
2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים.
3. כדי להמנע מגושים לחלוטין- אפשר לסנן במסננת צפופה את הבלילה, לא חובה.
4. מחממים מחבת רחבה, משמנים במעט שמן עם נייר סופג (רק בפעם הראשונה).
5. מוזגים בלילה למחבת ומסובבים את המחבת עד שכולה מצופה.
6. מחכים כדקה, כשהקצוות הופכים להיות חומים- הופכים את הבלינצ'ס.
7. בקערה מערבבים את כל חומרי המלית ביחד.
8. לוקחים עלה בלינצ'ס, ממלאים במרכז, מקפלים מהצדדים ומגלגלים.
9. מניחים את הבלינצ'ס בתבנית פיירקס.
10. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל הבלינצ'ס.
11. עוטפים בנייר כסף/ מכסה פיירקס ואופים בתנור כ-15-20 דקות, 200 מעלות.
מוציאים ומגישים. 🙂
טיפ קטן לשדרוג- בסיום האפייה להסיר את נייר הכסף, לפזר את הגבינה הצהובה בנדיבות ולסגור את התנור (בלי להפעיל).
יש עוד המון מתכונים חלביים שכדאי לראות 🙂
היי סאלי,
אפשר לשים גם תרד טרי?
ותודה על כל המתכונים!!!
הי דפנה,
בטח שאפשר-
תטגני את התרד הטרי במחבת ותקצצי, אח"כ תוסיפי למתכון
אהבתי את הטריק עם התרד-
חוסך הרבה עבודה.
שמחה לשמוע שאהבת נטלי
הכנתי ויצא מצוין!
שמתי מילוי של תרד וכנראה שמיליתי אותם יותר מדי כי נגמר לי המילוי ועוד נשארו קרפים..
אכלנו אותם עם גבינה צהובה,
היה טעים.
מעולה! 🙂
מתכון ממש טעים ומפנק ברמות!
בתאבון! 🙂
אפשר לשים שמנת לבישול במקום השמנת מתוקה?
אפשר להחליף את השמנת מתוקה והחלב בשתי שמנת לבישול וזה יצא טעים 🙂