• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית

ראשי » בישול » בלינצ'ס גבינה ופטריות

בלינצ'ס גבינה ופטריות

בלינצס גבינה ופטריות

 

זמן עבודה 20 גרף-15 חלבי רמת השקעה 3

 

מנה מרשימה וטעימה מאוד! לכל חובבי הפטריות, כמוני 🙂

היא גם מתאימה מאוד לארוח חלבי, אפשר להכין אותה כמה ימים מראש בלי הרוטב,

וביום האירוח להוסיף את הרוטב, לאפות ולהגיש חם.

מצרכים:

לבלינצ'ס-

3 וחצי כוסות קמח

1 כף מלח

1 כף סוכר

1 כף שמן

4 ביצים

1 ליטר חלב

למלית הגבינות:

1 גביע קוטג'

150 גרם גבינה צהובה, מגוררת

150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

2 סלסלות פטריות

1/4 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט

לרוטב:

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

100 גרם גבינה צהובה, מגוררת

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הביצים, החלב והשמן לבלילה אחידה.

2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים.

3. כדי להמנע מגושים לחלוטין- אפשר לסנן במסננת צפופה את הבלילה, לא חובה.

4. מחממים מחבת רחבה, משמנים במעט שמן עם נייר סופג (רק בפעם הראשונה).

5. מוזגים בלילה למחבת ומסובבים את המחבת עד שכולה מצופה.

6. מחכים כדקה, כשהקצוות הופכים להיות חומים- הופכים את הבלינצ'ס.

7. בנתיים, חותכים את הפטריות לפרוסות.

8. כשמסיימים להכין את כל עלי הבלינצ'ס, מוסיפים שמן ומטגנים את הפטריות.

9. משאירים 1/3 מהפטריות בצד (נוסיף אותן אח"כ לרוטב).

10. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ביחד, מוסיפים גם את הפטריות.

11. לוקחים עלה בלינצ'ס, ממלאים במרכז, מקפלים מהצדדים ומגלגלים.

12. מניחים את הבלינצ'ס בתבנית פיירקס.

13. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את הפטריות ששמרנו בצד ושופכים הכל מעל הבלינצ'ס.

14. עוטפים בנייר כסף/ מכסה פיירקס ואופים בתנור כ-15-20 דקות, 200 מעלות.

מוציאים ומגישים. 🙂

טיפ קטן לשדרוג- בסיום האפייה להסיר את נייר הכסף, לפזר את הגבינה הצהובה בנדיבות ולסגור את התנור (בלי להפעיל).

יש עוד המון מתכונים חלביים שכדאי לראות 🙂

רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?

ארוחת ערב ארוחת צהריים מתכונים לאירוח
« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. חלי הגב 1 ביוני 2016 בשעה 14:11

    נראה מעולה!
    אפשר להשתמש בפטריות משומרות?

    • יאמי מאמי הגב 1 ביוני 2016 בשעה 19:25

      היי חלי,
      כן, אפשר,
      אין בעיה 🙂

  2. שרה הגב 8 ביוני 2016 בשעה 11:10

    באיזו מחבת כדאי להשתמש כדי להכין את הבלינצ`ס?

    • יאמי מאמי הגב 8 ביוני 2016 בשעה 20:33

      הי שרה,
      עדיף במחבת טפלון כדי שלא יידבקו.
      חג שמח!

  3. מאיה הגב 17 ביוני 2016 בשעה 8:31

    הכנתי לשבועות,
    זה אמנם היה קצת מאתגר בשבילי אבל עקבתי אחרי ההוראות ויצא בלינצס מעולה.
    אגב, נשארו לי עוד הרבה קרפים כאלה אז אכלנו עם נוטלה.

    • יאמי מאמי הגב 17 ביוני 2016 בשעה 15:47

      מעולה! שמחה שאהבתם!

  4. עידית הגב 10 ביולי 2016 בשעה 9:22

    מתכון מושקע שיוצא ממש טעים!

    • יאמי מאמי הגב 10 ביולי 2016 בשעה 12:29

      בתאבון עידית!

  5. שני הגב 18 ביולי 2016 בשעה 19:37

    משתמשים בסוכר לבן או בסוכר חום?

    • יאמי מאמי הגב 21 ביולי 2016 בשעה 10:42

      הי שני,
      סוכר לבן ולא סוכר חום 🙂

השארת תגובה

ביטול

‎
מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
‎
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס