מנה מרשימה וטעימה מאוד! לכל חובבי הפטריות, כמוני 🙂
היא גם מתאימה מאוד לארוח חלבי, אפשר להכין אותה כמה ימים מראש בלי הרוטב,
וביום האירוח להוסיף את הרוטב, לאפות ולהגיש חם.
מצרכים:
לבלינצ'ס-
3 וחצי כוסות קמח
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כף שמן
4 ביצים
1 ליטר חלב
למלית הגבינות:
1 גביע קוטג'
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
2 סלסלות פטריות
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים, החלב והשמן לבלילה אחידה.
2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים.
3. כדי להמנע מגושים לחלוטין- אפשר לסנן במסננת צפופה את הבלילה, לא חובה.
4. מחממים מחבת רחבה, משמנים במעט שמן עם נייר סופג (רק בפעם הראשונה).
5. מוזגים בלילה למחבת ומסובבים את המחבת עד שכולה מצופה.
6. מחכים כדקה, כשהקצוות הופכים להיות חומים- הופכים את הבלינצ'ס.
7. בנתיים, חותכים את הפטריות לפרוסות.
8. כשמסיימים להכין את כל עלי הבלינצ'ס, מוסיפים שמן ומטגנים את הפטריות.
9. משאירים 1/3 מהפטריות בצד (נוסיף אותן אח"כ לרוטב).
10. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ביחד, מוסיפים גם את הפטריות.
11. לוקחים עלה בלינצ'ס, ממלאים במרכז, מקפלים מהצדדים ומגלגלים.
12. מניחים את הבלינצ'ס בתבנית פיירקס.
13. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את הפטריות ששמרנו בצד ושופכים הכל מעל הבלינצ'ס.
14. עוטפים בנייר כסף/ מכסה פיירקס ואופים בתנור כ-15-20 דקות, 200 מעלות.
מוציאים ומגישים. 🙂
טיפ קטן לשדרוג- בסיום האפייה להסיר את נייר הכסף, לפזר את הגבינה הצהובה בנדיבות ולסגור את התנור (בלי להפעיל).
יש עוד המון מתכונים חלביים שכדאי לראות 🙂
נראה מעולה!
אפשר להשתמש בפטריות משומרות?
היי חלי,
כן, אפשר,
אין בעיה 🙂
באיזו מחבת כדאי להשתמש כדי להכין את הבלינצ`ס?
הי שרה,
עדיף במחבת טפלון כדי שלא יידבקו.
חג שמח!
הכנתי לשבועות,
זה אמנם היה קצת מאתגר בשבילי אבל עקבתי אחרי ההוראות ויצא בלינצס מעולה.
אגב, נשארו לי עוד הרבה קרפים כאלה אז אכלנו עם נוטלה.
מעולה! שמחה שאהבתם!
מתכון מושקע שיוצא ממש טעים!
בתאבון עידית!
משתמשים בסוכר לבן או בסוכר חום?
הי שני,
סוכר לבן ולא סוכר חום 🙂