![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
כל פסח מבקשים ממני להכין את הארטישוק הממולא ולהביא לשולחן ליל הסדר.
זו מנה כל כך פשוטה וקלה להכנה אבל היא מרשימה מאוד והמתכון יוצא טעים בטירוף. 🙂
מלית הבשר בארטישוק יכולה גם להיות חצי בקר וחצי הודו/עוף.
מצרכים:
1 חבילה ארטישוקים קפואים
למלית הבשר:
300 גרם טחון הודו
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה
1 כפית אבקת מרק
מעט מלח ופלפל שחור
1 גזר מגורר
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1 בצל
1 כף רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית אבקת מרק
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מכינים את מילוי הבשר – מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד שהכל מתאחה, המילוי יוצא רך וככה הקציצות ייצאו רכות.
2. במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שמשחים.
3. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומטגנים.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ועוד 1/4 כוס מים ומבשלים עד לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומתחילים במילוי הארטישוקים.
6. לוקחים ארטישוק, ממלאים במנת בשר גבוהה ויפה ומכניסים למחבת כשהארטישוק עומד והבשר כלפי מעלה.
7. חוזרים על הפעולה עם כל הארטישוקים.
8. מכסים את המחבת וממשיכים לבשל עוד 25 דקות, עד שהבשר מוכן.
אפשר להכין ביחד עם עוגת שוקולד מדהימה לפסח!
התחשק לי לפנק השבת אז הכנתי את המתכון ויצא מעולה!
מאוד נהננו!
מעולה!
מנה ממש מרשימה וטעימה!
תודה!!!
בכיף! 🙂
מה אפשר לשים במקום קמח מצה?
הי מירי,
אפשר לשים את אותה הכמות בפרורי לחם,
זה יצא אותו הדבר 🙂