![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
הרעיון למתכון לארטיק וניל הגיע מתוך בקשה של אחת העוקבות בבלוג 🙂
עשיתי מספר ניסיונות כדי להגיע לתוצר המוגמר והוא טעים ברמות שאי אפשר להאמין- בחיי שהופתעתי!
טיפ קטן- כדי להקל על הוצאת הארטיקים מהתבנית-
שפכו מים חמים מהקומקום על התבנית מבחוץ וזה יקל על השליפה 🙂
מצרכים:
20 גרם אגוזי לוז- קצוצים
40 גרם שוקולד מריר/ חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה (אפשר גם חלב)
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל איכותית
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החצי כוס שמנת מתוקה במיקרוגל.
2. שמים בתחתית תבנית הארטיקים את אגוזי הלוז, מעליהם מניחים את השוקולד המומס.
3. מכניסים למקפיא.
4. מכינים את בלילת הוניל- מערבבים בקערה את החלב, השמנת, תמצית הוניל והאבקת סוכר.
5. מערבבים טוב טוב עד שכל הסוכר נמס.
6. מוציאים את תבנית הארטיקים מהמקפיא.
7. שמים בכל תא את המקל ארטיק.
8. מוזגים מעל את בלילת הוניל.
9. מקפיאים ל-6 שעות לפחות.
מוציאים מהמקפיא ונהנים!!!
יש גם מתכון מעולה לגלידת ריבת חלב ופקאן סיני 🙂
נראה מה זה טעים!!!
חייבת לנסות!
אפשר להכין רק את התערובת וניל? בלי השוקולד והאגוזים?
כן, בטח ענבל 🙂