אלפחורס היא עוגיה מהממת! כשמכינים אותה בבית- היא מדהימה ונימוחה,
הפטנט שלה חבוי בכמות הקורנפלור ששמים בבצק 🙂
מהכמות יוצאות כ-10 עוגיות אלפחורס גדולות.
מצרכים:
לבצק
60 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
2 חלמונים
1/2 כוס קמח רגיל
1 כוס קורנפלור
1/2 כוס סוכר
2-3 כפות חלב
למילוי
1 כוס ריבת חלב
1/2 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. בקערה אחת מערבבים את הקמח, הסוכר והקורנפלור.
2. מוסיפים את החמאה והחלמונים ומערבבים.
3. מוסיפים כף חלב ולשים, אם צריך- מוסיפים עוד.
הבצק צריך להיות רך למגע אבל אחיד ולא מתפורר.
4. מרדדים את הבצק, קורצים 20 עוגיות גדולות או 30 קטנות.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. אופים 10-12 דקות, עד שהבצק נהיה מעט זהוב מסביב,
העוגיה צריכה עדיין להשאר בצבע לבן.
8. מוציאים מהתנור, מקררים.
9. ממלאים בריבת חלב ומגלגלים בקוקוס טחון.
אפשר להכין גם ריבת חלב ביתית למילוי האלפחורס 🙂
שמים כוס קורנפלור שלמה בבצק או שזו טעות?
תודה
ורדית
הי ורדית,
כן, שמים כוס שלמה של קורנפלור בבצק של האלפחורס.
יצא לי אלפחורס טעימים טעימים!
מעולה! 🙂