רציתי להכין מנה שיהיה בה את הכל: גם שתהיה קלה להכנה, גם שתעשה רושם.
וגם שתכיל את כל המנות ביחד: פחמימות, חלבונים וירקות.
אושפלו!
אורז עם גזר, גרגירי חומוס ופרגיות.
מנה שעונה על כל הקריטריונים. 🙂
מצרכים:
1 בצל, חתוך לקוביות
2 גזרים מגוררים
1 כוס חומוס מבושל (או קפוא מהשקית)
2 נתחי פרגית, חתוכים לקוביות
1 כוס אורז
כורכום
כמון
פלפל/ מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים, שוטפים כמה פעמים.
2. מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן זית.
3. מזיזים את הבצל הצידה מעט ומטגנים את הפרגיות.
3. מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים עוד קצת.
4. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את האורז, התבלינים וגרגירי החומוס.
6. מערבבים שוב אחרי 5-7 דקות.
7. מנמיכים את האש.
8. אחרי כמה דקות רואים שהאורז ספג את רוב המים.
9. אז מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות שהכל יתאחה.
10. אפשר להוסיף פה תבלינים בנדיבות.. הוא יפרגן לכם בחזרה. 🙂
שתהיה שבת שלום!!!
עכשיו אפשר להוסיף איזו עוגה טובה לשבת-
כמו עוגת שיש פרווה 🙂
עשיתי את המנה והיא יצאה מוצלחת! בעלי ביקש אותה בקצת יותר פיקנטיות, מה להוסיף?
היי שלי,
אפשר להוסיף למנה יותר כמון ופלפל שחור,
זה יפלפל אותה קצת יותר 🙂
אם הוא רוצה מנה ממש חריפה- עדיף שיוסיף סחוג או עריסה בצד 🙂
בתאבון!
מבשלים מכוסה?
מהרגע שמוסיפים את המים (שלב 4)
אז מבשלים עם מכסה
יצא מעולה מעולה מעולה!
תודה רבה רבה!
בכיף!
אפשר לשים חזה עוף במקום הפרגית?
כן, אין בעיה 🙂
מנה טעימה ממש!
שיהיה בתאבון! 🙂
באיזה אורז כדאי להשתמש?
אני משתמשת באורז בסמטי,
בעיני הוא הכי טוב בכל המתכונים 🙂
חזה עוף הולך במקום פרגית?
כן, בוודאי 🙂
כמה זמן להשרות את האורז? וכמה פעמים לשטוף?
הי שירי,
את האורז כדאי להשרות מינימום לשעתיים ואפשר גם ללילה שלם,
לשטוף 4 פעמים, זה לגבי כל מתכון עם אורז 🙂
היי, שאלה כללית: מדוע צריך לשטוף את האורז ולהשרות שעתיים? ראיתי שאת עושה זאת בכל מתכוני האורז.
אני מכינה את האורז מבלי שאני שוטפת אותו. האם יש הבדל בטעם? ועוד דבר: כשהשריתי את האורז שעתיים (פעלתי לפי ההוראות שלך) האורז יצא לי נורא רטוב. האם צריך לייבש אותו אחרי שמשרים אותו שעתיים?
היי רונית,
2 סיבות שבגללן משרים את האורז:
1. להוציא ממנו רעלים: על האורז שמים כל מיני חומרים כדי שהגרגירים לא ידבקו אחד לשני.
2. כדי לרכך אותו לפני ההכנה ואז זמן הבישול מתקצר בחצי, לפחות.
כששוטפים את האורז כמה פעמים במים ומשרים אותו אז החומרים יוצאים החוצה והוא גם מתנפח מעט
וזמן הבישול מתקצר משמעותית.
לגבי הטעם- אין הבדל כלל 🙂
אם האורז יוצא רטוב- פותחים את מכסה הסיר ומבשלים עוד שתי דקות, מערבבים מדי פעם,
כך האורז מתייבש 🙂
אין צורך לייבש אותו אחרי ההשרייה..
יכול להיות שאת משתמשת בסוג אורז שדורש פחות מים,
אני משתמשת בבסמטי.
תנסי להפחית כרבע כוס ותראי איך זה ייצא.
מחכה לעדכונים! 🙂
סאלי
במתכון האושפלו לא מופיע החומוס בתהליך ההכנה למעט ברשימת חומרי הגלם.היכן הוא משתלב בבישול,אני מניח שיחד עם האורז?
תודה
היי אלי!
אכן ביחד עם האורז 🙂
תודה על ההארה- תוקן במתכון.