מתכון קל ומהיר להכנת אורז צהוב שיוצא מעולה.
במתכון הזה כתבתי לכם את הטריק האישי שלי שהופך את כל ההכנה למהירה יותר ושהאורז יוצא אחד אחד ולא נדבק!
אפשר להכפיל את הכמות – אם רוצים להכין הרבה אורז. 🙂
מצרכים:
1 כוס אורז
2 כפות שמן זית
1/4 כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים ושוטפים מספר פעמים.
2. מכניסים לסיר כוס ו3/4 מים, כף שמן זית, כורכום, כפית אבקת מרק ומעט מלח.
3. מכסים את הסיר ומביאים הכל לרתיחה.
4. כשהמים רותחים-מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מערבבים.
5. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
6. מבשלים עד שרוב המים נספגים באורז (כ- 10 דקות).
7. מערבבים, מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שאוכלים.
רוצים לשדרג קצת את האורז? אפשר להכין אורז עם גזר או אורז עם אטריות.
יצא לי אורז אחד אחד ולא דביק כמו שבכל פעם שאני עושה 🙂
תודה רבה רבה על כל המתכונים!
בכיף! 🙂
יצא טעים מאוד!
מעולה!
שמחה לשמוע! 🙂
איך אפשר להכפיל כמויות?
פשוט תעשי הכל כפול:
2 כוסות אורז,
4 כפות שמן זית,
1/2 כפית כורכום
2 כפיות אבקת מרק
1/2 כפית מלח
שיהיה בתאבון! 🙂