אורז צהוב עם אפונה, מנה קלה ומהירה להכנה 🙂
את האורז כדאי להשרות לפחות שעה לפני ההכנה ולשטוף 3-4 פעמים.
מצרכים:
1 כוס אורז בסמטי
1 כוס אפונה
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים ושוטפים מספר פעמים.
2. מכניסים לסיר את האפונה, השמן זית, המים והתבלינים.
3. מכסים את הסיר ומביאים הכל לרתיחה.
4. כשהמים רותחים-מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מערבבים.
5. מערבבים, מנמיכים את הגז, מבשלים עד שרוב המים נספגים באורז (כ- 5 דקות).
6. מערבבים, מכבים את האש ומחכים עוד 5 דקות לפני שאוכלים.
האורז שאני משתמשת בו בשביל המתכון הוא אורז בסמטי, יכול להיות שסוג אחר- צריך יותר/ פחות מים, שימו לב בבישול.
יש גם מתכון לאורז משגע עם פיטריות 🙂
קל, פשוט וטעים!
תודה!
כיף! 🙂
אפשר להכין עם אפונה משימורים?
כן אפשר 🙂