תוספת קלה ומהירה להכנה לארוחת צהרים.
האורז יוצא ממש אחד אחד ומאוד עסיסי, ונשמר ככה גם יום למחרת במקרר.
מצרכים:
1 כוס אורז
1 גזר
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים ושוטפים מספר פעמים.
2. מקלפים ומגררים את הגזר בפומפיה.
3. מחממים מעט שמן זית בסיר.
4. מטגנים מעט את הגזר ומוסיפים 2 כוסות מים.
5. מוסיפים מלח/ פלפל ומערבבים עד שהכל מגיע לרתיחה (כ-5 דקות).
6. מסננים את האורז מהמים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
7. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
8. מבשלים עד שרוב המים נספגים באורז (כ-10 דקות).
9. מערבבים, מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שאוכלים.
יש גם תוספת מעניינת של פתיתים סגולים של נסיכות 🙂
הילדים נהנו מהאורז עם הגזר..
ופעם ראשונה שיצא לי אורז אחד אחד
תודה!
בכיף יפית!
יצא ממש טעים!
שמחה לשמוע!
שיהיה בתאבון! 🙂
כמה מנות יוצא מהמתכון?
3 מנות בערך.
איך אפשר להכין עם 2 כוסות אורז?
פשוט מכפילים את כל הכמויות:
2 כוסות אורז
2 גזרים
4 כוסות מים
שיהיה בתאבון!
יצאה מעולה!
מעט מצרכים וטעם מעולה!
שמחה לשמוע הדס!
על איזה אורז את ממליצה?
אני אף פעם לא יודעת מה לקנות.. 🙁
היי חגית,
אני ממליצה על האורז הבסמטי, הוא קצת יותר יקר מהאחרים אבל יותר מוצלח
מבחינת ההכנה וגם מהערך התזונתי שלו.