אני זוכרת את האורז המטוגן הזה מימי סבתא שלי ז"ל,
\היא אף פעם לא חיממה אורז במיקרו אלא טיגנה אותו מעט במחבת..
אני שידרגתי במעט את הרעיון 🙂
והמתכון מעולה אם נשארו לכם שאריות של אורז מאתמול במקרר!
מצרכים:
2 כוסות אורז מוכן
1/2 כוס גרגירי תירס מוכנים (אפשר מקופסת שימורים)
2 כפות שמן זית
1/2 כף רסק עגבניות
1 כפית אבקת מרק
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת את הרסק עם השמן זית.
2. מוסיפים 2 כפות מים, כפית אבקת מרק ומעט מלח.
3. מערבבים עד שהכל מתאחה.
4. מוסיפים את התירס והאורז ומערבבים.
5. האורז יהיה אדום מהר מאוד, ממשיכים לטגן עוד קצת כדי שהוא יהיה קצת קראנצ'י 🙂
את האורז אפשר להכין ביחד עם שניצל פריך בתנור 🙂
אז האורז צריך כבר להיות מוכן?
אז זה יור מתאים כמתכון למה עושים עם השאריות של האורז?