![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
לפעמים אורז לבן יכול להיות משימה מבאסת, אם הוא לא יוצא אחד אחד.
במתכון הזה כתבתי לכם את הטריק האישי שלי שהופך את כל ההכנה למהירה יותר ושהאורז יוצא אחד אחד ולא נדבק!
אלו הכמויות המדויקות שלי כדי שהאורז ייצא אחד אחד והסוג שאיתו אני משתמשת זה אורז בסמטי.
מצרכים:
1 כוס אורז
1 כפית אבקת מרק
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים ושוטפים מספר פעמים.
2. מכניסים לסיר כוס ו3/4 מים, כף שמן זית וכפית אבקת מרק.
3. מכסים את הסיר ומביאים הכל לרתיחה.
4. כשהמים רותחים – מסננים את האורז, מוסיפים לסיר ומערבבים.
5. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
6. מבשלים עד שרוב המים נספגים באורז (כ- 10 דקות).
7. מערבבים, מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שאוכלים.
רוצים לשדרג קצת את האורז? אפשר להכין אורז עם גזר או אורז עם אטריות.
פעם ראשונה שיוצא לי אורז אחד אחד!!!
תודה רבה!!
בכיף! 🙂
איזה אורז כדאי להשתמש במתכון?
אני משתמשת באורז בסמטי בכל המתכונים,
הוא הכי מומלץ בעיני.
כמה מלח לשים?
חצי כפית יכולה להספיק 🙂
אורז מצוין!
אחלה פטנט!
תודה חלי!