כזה אורז טעים לא אכלתם.. בחיי שממש לא ציפיתי לזה ויצא אורז מדהים שלא הפסקתי לאכול מהסיר 🙂
תכפילו מראש את הכמות- מבטיחה שהכל ייגמר.
מצרכים:
1 בצל
1 כוס אורז
2 כפות שמן זית
1 כפית אבקת מרק
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים ושוטפים מספר פעמים.
2. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עם השמן זית עד שנהיה שחום.
3. מוסיפים לסיר כוס ו3/4 מים, כפית אבקת מרק ומעט מלח.
4. מכסים את הסיר ומביאים הכל לרתיחה.
5. כשהמים רותחים-מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מערבבים.
6. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
7. מבשלים עד שרוב המים נספגים באורז (כ- 10 דקות).
8. מערבבים, מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שאוכלים.
את האורז אפשר להכין ביחד עם שניצל פריך בתנור 🙂
וואו! הכנתי את האורז והוא יצא מושלם!
חבל שלא הכפלתי כמויות 🙂
שמחה שנהנתם!
תכפילי בפעם הבאה 🙂
אפשר לוותר על האבקת מרק?
כן, בטח. את יכולה לשים רק מלח פלפל. 🙂
אורז טעים ברמות על!
שמחה לשמוע שאהבת דקלה!
נראה מעולה .אבל האם הבישול של האורז לא צריך להיות 18 דקות? 10 דקות מספיק? באיזה אורז את משתמשת?תודה
היי ענתי!
10 דקות מספיקות כי המים רותחים כך שלא צריך הרבה זמן,
שימי לב לערבב טוב את האורז ולתת לו לנוח עוד 10 דקות לפני שמתחילים לאכול 🙂
אני משתמשת באורז בסמטי.