![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
עוגת סולת רכה ועסיסית, קלה מאוד להכנה.
זו עוגה שכיף להגיש.
מצרכים:
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס מיץ תפוזים, עדיף טרי
1 כוס סולת
1 שקיק אבקת אפיה
1 ורבע כוס קמח
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל או מייפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים והסוכר ביחד.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר עד שהכל מתאחה, למעט הקמח.
3. מדליקים את התנור ל- 160 מעלות.
4. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות עד שהכל מתאחה, זאת בכדי שהעוגה תצא רכה.
5. שופכים את הבלילה לתבנית מרובעת או עגולה.
6. אופים 25-30 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
7. בזמן שהעוגה בתנור – מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את החומרים ומערבבים.
8. מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים בעזרת כף את הסירופ, בהדרגה עד שהכל נספג.
9. כשהעוגה מתקררת – חותכים לקוביות ומגישים.
יש עוד מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן עם מרכיב סודי
יצא עוגה רכה מאוד!
תודה!
בכיף!
אם אין מיץ תפוזים טרי, מה לשים?
הי אנה,
אפשר מיץ תפוזים מוכן או של תרכיז קפוא של פריגת (להכין ממנו מיץ כמובן, לא לשים את התרכיז)