• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • דף הבית
  • מתחם הסדנאות
  • קטגוריות מתכונים
  • מגזין יאמי
  • יצירת קשר
  • דף הבית
  • מתחם הסדנאות
  • קטגוריות מתכונים
  • מגזין יאמי
  • יצירת קשר

ראשי » קינוחים ומתוקים » עוגות » עוגת גבינה פרורים

עוגת גבינה פרורים

עוגת גבינה פרורים

זמן עבודה 20 גרף-15 חלבי רמת השקעה 3

 

עוגת גבינה פרורים מעולה ונימוחה. מהבצק אפשר ליצור הרבה פרורים וזה מוסיף המון טעם לעוגה.

הפעם השתמשתי רק בגבינה לבנה ולא בגבינות שמנת כדי שההכנה תהיה קלה והמצרכים יהיו נגישים :)

לעוגה גבוהה במיוחד- צריך להשתמש בתבנית קוטר 24.

מצרכים:

לבצק:

125 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 ביצה, טרופה

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 וחצי כוס קמח

11/2 שקיק אבקת אפיה

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות

2. שמים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר בקערה ומערבבים.

3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד ליצירת כדור.

4. משטחים 2/3 מהבצק בתבנית ומהדקים בעזרת הידיים ( אפשר גם בעזרת מערוך לרדד ולהעביר לתבנית).

5. את שאר הבצק משטחים בתבנית מרובעת, מרופדת בנייר אפייה (הבצק שיהפוך לפרורים).

6. אופים את שתי התבניות בתנור.

7. מוציאים מהתנור ומקררים.

8. מקציפים את השמנת מתוקה ביחד עם האבקת סוכר.

9. מערבבים את הגבינה עם הקורנפלור.

10. מערבבים את השמנת והגבינה בתנועות קיפול עם הלקקן.

11. שופכים את מלית הגבינה על הבצק.

12. לוקחים את הבצק האפוי מהתבנית, מרסקים בידיים ומניחים מעל מלית הגבינה.

13. מכניסים להקפאה ל-3 שעות לפחות (אפשר גם 12 שעות).

14. מעבירים למקרר לעוד 3 שעות עד שתפשיר.

חותכים ונהנים מכל ביס וביס :)

יש גם מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה!

רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?

עוגה לשבת
« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. ענת להגיב 31 במאי 2016 בשעה 22:07

    אפשר להחליף את הגבינה ה-5%
    בגבינה 9%?

    • יאמי מאמי להגיב 31 במאי 2016 בשעה 22:54

      אפשר, אין בעיה :)

  2. איילה להגיב 6 ביוני 2016 בשעה 11:08

    אפשר להכין עם קמח תופח במקום קמח רגיל?
    ותודה על המתכונים!
    איילה

    • יאמי מאמי להגיב 6 ביוני 2016 בשעה 15:25

      אפשר קמח תופח, אין בעיה.
      אם את משתמשת עם קמח תופח- אל תשימי את אבקת האפיה.

  3. גלית להגיב 13 ביוני 2016 בשעה 9:23

    הכנתי לחג :) יצא מעולה ממש!

    • יאמי מאמי להגיב 13 ביוני 2016 בשעה 10:11

      שמחה לשמוע!

  4. אירית להגיב 19 ביוני 2016 בשעה 9:10

    הכנתי השבוע ויצא עוגה מעולה!
    אהבתי שהיא לא יצאה מתוקה מדיי.

    • יאמי מאמי להגיב 19 ביוני 2016 בשעה 11:53

      מעולה!
      שיהיה בתאבון!

  5. הדסה בן דוד להגיב 30 ביוני 2016 בשעה 8:37

    הכנתצי שלבת לארוחה חלבית ונראה ממש טוב!
    מחכה כבר לטעום!

    • יאמי מאמי להגיב 30 ביוני 2016 בשעה 20:30

      שיהיה בתאבון!
      אשמח לשמוע עדכונים!

  6. שני להגיב 10 ביולי 2016 בשעה 9:35

    במה אפשר להחליף את הקורנפלור?

    • יאמי מאמי להגיב 10 ביולי 2016 בשעה 12:24

      אפשר לשים אבקת פודינג וניל במקום,
      אותה הכמות :)

השארת תגובה ל-גלית

ביטול

מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס