![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
מרק כרובית מוקרם וטבעוני! מרק מעולה לכל אוהבי הכרוביות.
מה שעושה את המרקם המיוחד זה התוספת של תפוא"ד.
בגלל שהמרק מבוסס כמעט כולו על כרובית בלבד, הוא מקבל טעם שורשי מאוד.
מי שרוצה לשנות את הטעם – יכול להוסיף גזר לעדן את הטעם.
מצרכים:
1 ראש כרובית
2-3 תפוא"ד
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוא"ד, חותכים לקוביות.
2. חותכים את הכרובית – מסירים את העלים הירוקים, חותכים לפרחים ושוטפים במים.
3. מחממים מעט שמן זית בסיר ומכניסים את תפוא"ד לטיגון קל.
4. מוסיפים את הכרובית ומטגנים עוד קצת, מוסיפים 3 כוסות מים ואת התבלינים.
5. מבשלים עד שהכל מגיע לרתיחה והירקות מתרככים לגמריי, 25-30 דקות.
6. טוחנים בבלנדר מוט עד שהכל הופך לבלילה אחידה ומבריקה.
יש גם מתכון מעולה למרק עגבניות ואורז