• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית

ראשי » בישול » לזניה פטריות מדהימה

לזניה פטריות מדהימה

לזניה פטריות מדהימה

זמן עבודה 10גרף-15חלבירמת השקעה 2

 

לזניה נימוחה ממולאת בשכבות של שמנת, עגבניות ופטריות- טעים ומרשים.

ממש מומלצת לכל חובבי הפטריות באשר הם 🙂

מצרכים:

1 חבילה דפי לזניה

20 גרם חמאה

2 כפות שמן

2 סלסלות פטריות טריות

1 שמנת מתוקה- 38%

1/2 כוס חלב

2 כפיות קורנפלור

1 כף רסק עגבניות

3 כפות עגבניות מרוסקות

1 כף בזיליקום יבש

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר/ אבקה

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מנקים את הפטריות בנייר סופג וחותכים לפרוסות.

2. מחממים בסיר את החמאה והשמן, מטגנים את הפטריות.

3. מוסיפים את השמנת המתוקה והרסק ומערבבים.

4. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.

5. מסירים מהאש, מוזגים מעט מהרוטב בתחתית התבנית.

6. שמים שכבה של דפי לזניה, מעל מוזגים עוד רוטב וככה חוזר חלילה עד שכל הרוטב נגמר. 🙂

7. מכסים בנייר כסף או במכסה פיירקס ואופים בתנור ב- 200 מעלות ל- 20 דקות.

8. מכבים את התנור, מפזרים את הגבינה הצהובה וסוגרים את התנור (מבלי להדליק)

9. מחכים 10 דקות, מוציאים, חותכים ומגישים.

על רוטב רוזה עם פטריות, כבר שמעתם?

בתאבון. 🙂

רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?

ארוחת ערב ארוחת צהרים מתכונים לאירוח
« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. נירה הגב 4 ביוני 2016 בשעה 21:36

    לא סתם כתבת שהלזניה הזו מדהימה! היא באמת מדהימה! לא הפסקנו לאכול ממנה!

    • יאמי מאמי הגב 5 ביוני 2016 בשעה 8:25

      צודקת 🙂 באמת אי אפשר חהפסיק לאכול ממנה 🙂

  2. מורן הגב 6 ביוני 2016 בשעה 15:31

    אפשר להחליף את הפטריות הטריות במשומרות?

    • יאמי מאמי הגב 6 ביוני 2016 בשעה 19:46

      במתכון הזה כל הטעם זה הפטריות הטריות אז
      אני לא ממליצה להחליף בפטריות שימורים,
      זה לא ייצא מוצלח.

  3. סמדר הגב 13 ביוני 2016 בשעה 9:24

    במילה אחת- טעים!
    יצא פשוט מעדן!
    תודה!

    • יאמי מאמי הגב 13 ביוני 2016 בשעה 10:11

      בכיף!

  4. ריקי הגב 28 ביוני 2016 בשעה 9:44

    יצא ממש ממש טעים!

    • יאמי מאמי הגב 29 ביוני 2016 בשעה 8:30

      שיהיה בתאבון! 🙂

  5. אירנה הגב 3 ביולי 2016 בשעה 19:56

    מתכון מעולה, היה הצלחה מסחררת וטעים מאוד!

    • יאמי מאמי הגב 3 ביולי 2016 בשעה 20:41

      כיף לשמוע אירנה!

  6. גילי הגב 18 ביולי 2016 בשעה 9:13

    היי סאלי, רציתי לשאול בקשר לדפי הלזניה- תמיד שאני מכינה אותם הם נדבקים זה לזה בסיר וכשאני מוציאה מתקשה להפריד אותם. אולי יש לך שיטה שתעזור לי עם זה???
    תודה לך!!

    • יאמי מאמי הגב 18 ביולי 2016 בשעה 10:29

      היי גילי,
      את הלזניה כדאי לאפות בתנור ולא בסיר, ואת הדפי לזניה לא מבשלים לפני האפיה.
      תעטפי את התבנית לזניה עם נייר כסף או מכסה פיירקס וכך היא תאפה ותתרכך.
      בתחתית את יכולה לשים מעט רוטב ואז זה מונע ממנה להדבק ולהשרף בתחתית התבנית.
      בנוסף, דפי הלזניה המומלצים הם של חברת ברילה ולא של חברות אחרות, מניסיוני חברות אחרות יצאו קשות ולא טעימות.
      מקווה שזה ענה על השאלה 🙂
      סאלי

  7. שירלי הגב 18 ביולי 2016 בשעה 19:37

    אפשר לשים שמנת לבישול במקום השמנת מתוקה?

    • יאמי מאמי הגב 21 ביולי 2016 בשעה 10:43

      כן, שירלי,
      את יכולה לשים 2 שמנת לבישול במקום השמנת מתוקה והחלב.

  8. רינה הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 20:55

    מה גודל התבנית המומלצת ? לכמה מנות זה מיועד?

    • יאמי מאמי הגב 15 באוגוסט 2017 בשעה 22:07

      היי רינה!
      גודל התבנית הוא תבנית חד"פ אלומיניום מאורכת,
      אפשר כמובן גם בפיירקס בגודל דומה 🙂
      מספיק לבערך 5-6 חתיכות לזנייה..
      מנה מעולה!
      בהצלחה!

השארת תגובה

ביטול

‎
מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
‎
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס